d
FB TW IG

#thelma_winery

Image Alt

Podgoria

MARCEA

O noua generatie de viticultori, plantatie nou
infiintata, agrotehnica avansata

Pe amplasamentul fostelor plantatii ale Institutului de Cercetare Stefanesti, lasate in paragina dupa anii '90 - Casa de Vinuri Stefanesti infiinteaza, incepand cu 2011, 25 de hectare de plantatie de vita de vie cu soiuri nobile. In alegerea soiurilor s-a folosit experienta data de cercetarea viti-vinicola din Stefanesti, de-a lungul timpului, Marcea fiind locul desfasurarii a numeroase proiecte stiintifice.
Solurile grele, argiloase, cu aciditate ridicata sunt dificil de lucrat, fiind nevoie de o agrotehnica moderna, echipamente performante si sincronizare foarte buna cu conditiile meteo.
Productiile pe Dealul Marcea sunt limitate la maximul de 6000 kg/ha print taierile practicate sau, pur si simplu, prin vigoarea plantelor.
Strugurii obtinuti aici au o caracteristica comuna pentru toate soiurile plantate: ph-ul scazut.
Coacerea lenta datorata diferentelor mari de temperatura dintre zi si noapte din perioada de parga este cea care asigura concentratie ridicata de arome in struguri cu un nivel optim de aciditate.
Zona a fost cunoscuta in general pentru vinurile albe, favorizate de nivelul ridicat al aciditatii naturale si de mineralitatea puternica. Feteasca Neagra, singurul soi de struguri negri plantat la Marcea, a infirmat asteptarile bazate pe istoricul zonei cu niste rezultate spectaculoase. Solurile argiloase sunt cele care favorizeaza acumularea antocianilor si fixarea compusilor de culoare, favorizand, la un nivel moderat de coacere complexitatea vinurilor.

CRAMA MARCEA

O noua generatie de vinificatori, tehnologie
moderna si energie verde

Inaugurata in 2016, Crama Marcea, este revolutionara si reprezinta o inovatie in domeniul vinificatiei din Romania. Este prima si singura crama complet independenta din punct de vedere energetic.
Este dimensionata pentru procesarea productiei de pe platoul Marcea cu o capacitate maxima de vinificare de 1000 de hectolitri/an si o capacitate de stocare de 2000 de hectolitri.
Este prevazuta cu spatiu de maturare a rezervelor cu temperatura si umiditate controlate.
Energia electrica este produsa de panouri fotovoltaice montate pe acoperis, in timp ce energia termica este preluata din adancul pamantului, energie geo-termala, printr-o pompa de caldura.

Vinificatie

Vinificam in recipiente din inox cu controlul strict al temperaturii în conditii foarte stricte de igiena.

Maturare

Maturam rezervele noastre in baricuri din stejar romanesc in temperatura si umiditate controlata.

Imbuteliere

Imbuteliem vinurile noastre in sticle clasice, dar si in ambalaje moderne, inovative.